Gripa Sezoniera

  • 13.12.2021

MAI ESTE GRIPA O AMENINȚARE? 

Gripa sezonieră este o infecție respiratorie acută cauzată de virușii gripali care circulă în toate părțile lumii. Virușii gripali tip A și tip B sunt cei responsabili de apariția epidemiilor sezoniere de gripă1.

În ceea ce privește transmiterea, Gripa sezonieră se răspândește cu ușurință, cu transmitere rapidă în zonele aglomerate, inclusiv în școli și locuri publice. Când o persoană infectată tușește sau strănută, picăturile care conțin viruși (picături infecțioase) sunt dispersate în aer și se pot răspândi până la un metru și infectează persoanele aflate în imediata apropiere care inspiră aceste picături. Virusul poate fi răspândit și de mâinile contaminate cu gripă1.

Cel mai eficient mod de a preveni boala este Vaccinarea. Vaccinurile antigripale sunt disponibile în lume mai bine de 60 de ani1.

Indicații pentru vaccinarea antigripală sunt2:

+ imunizarea activă a adulților, adolescenților și copiilor cu vârsta de 6 luni2

 

Sigur că o atenție deosebită pentru vaccinarea antigripală le au grupele de risc(persoane cu vârsta peste 65 ani, persoane cu maladii cronice, gravidele, copiii cu vârsta între 6 luni-5 ani și lucrătorii din sistemul medical) care primordial necesită protecție antigripală1.

In rândul adulților sănătoși, Vaccinul antigripal oferă protecție, chiar si atunci când virusurile circulante nu se potrivesc exact cu virusurile vaccinate1.

Anul curent în centrele de vaccinare din Moldova este disponibil vaccinul antigripal Vaxigrip Tetra (producătorului Sanofi Pasteur Franța).Pentru a face o programare individuala sau colectiva va puteți adresa la:

+ Centrul medical Pediatrica: Chisinau, str.Miorita 3/5, num.tel: 022 91 15 00

+ Spitalul international Medpark:Chisinau, str.A.Doga 24, num.tel: 022 40 00 40

Dita Estfarm
Dita Estfarm

Established in 1995, Dita Estfarm was one of the first companies to import and distribute pharmaceutical and para-pharmaceutical goods in Moldova. For the last 15 years, Dita Estfarm is the leading pharmaceutical company in Moldova. The company distributes over 7,000 pharmaceutical and para-pharmaceutical products nationwide from over 170 local and international suppliers, to over 800 clients - private pharmacies, hospital pharmacies and other pharmaceutical warehouses. Today the company owns the largest chain of pharmacies "Family Pharmacy" with over 156 pharmacies nationwide.

Latest Members & Partners News