Compania Philip Morris a devenit Angajator de Top 2021 în Moldova

  • 27.01.2021

Institutul Top Employers a desemnat compania Philip Morris Moldova drept Angajator de Top 2021. Certificarea internațională este o dovadă a excelenței companiei în oferirea unui mediu de lucru favorabil și a unor oportunități de dezvoltare excepționale pentru angajații săi. Directorul Philip Morris Moldova, Elena Naumenko, a declarat că certificarea obținută este una extrem de importantă în contextul în care situația pandemică a creat mai multe provocări atât pentru companie, cât și pentru echipă.

Statutul de Angajator de Top este acordat de către institutul Top Employers în urma unei evaluări riguroase. Evaluările sunt realizate pe baza practicilor companiilor în mai multe domenii, inclusiv oferirea de compensații și beneficii pentru angajați, dar și pe criterii privind oportunitățile de dezvoltare în carieră, condițiile de muncă, formarea și dezvoltarea profesională. În perioada pandemică, însă, este o adevărată provocare pentru companii să asigure o continuitate a angajamentelor asumate față de echipă.

“În această criză prin care trecem cu toții, siguranța angajaților Philip Morris Moldova este cea mai mare prioritate. Nu mai puțin importantă este starea psihologică, iată de ce am făcut tot posibilul pentru a asigura un mediu de lucru flexibil și productiv, chiar și de la distanță. Am devenit mult mai umani, iar provocările angajaților au devenit provocările companiei. Nu în ultimul rând, am continuat programele de dezvoltare profesională a angajaților prin organizarea mai multor instruiri și traininguri virtuale”, a declarat Elena Naumenko.

"Succesul Philip Morris Moldova se datorează angajaților noștri, pasiunii și eforturilor pe care aceștia le depun constant, iar acest lucru ne plasează în topul celor mai buni angajatori. Suntem onorați să primim statutul de Angajator de Top și ne dorim să ne menținem angajamentul de a oferi locuri de muncă propice angajaților noștri", a declarat  Elena Cojocari, supervizorul Departamentului People and Culture, Philip Morris Moldova.

Top Employers este o autoritate globală care certifică excelența condițiilor de muncă oferite angajaților, cu scopul de a îmbunătăți practicile din domeniul resurselor umane.

Până în prezent, Institutul a certificat peste 1.600 de organizații din 120 de țări. Companiile certificate drept Angajator de Top au un impact pozitiv asupra 7 milioane de salariați din întreaga lume. Pentru a obține statutul de Top Employer, un angajator trebuie să treacă mai întâi printr-un proces riguros de verificare și apoi printr-o evaluare care conține, în principal, peste 100 de întrebări.

Compania Philip Morris este liderul pieței de tutun din Moldova și unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat. În 2018, Philip Morris Moldova a lansat pe piață dispozitivul de încălzire a tutunului IQOS. În prezent, compania are peste 50 de angajați. Acesta este al doilea an consecutiv în care Philip Morris obține statutul de Angajator de Top.

Philip Morris Sales & Marketing
Philip Morris Sales & Marketing

Philip Morris Sales & Marketing Office in the Republic of Moldova was opened in Chisinau in 1996. It is responsible for the promotion and merchandising of tobacco products manufactured by affiliates of Philip Morris International Inc. and sold in Moldova. Philip Morris International, the parent company of Philip Morris Management Services B.V., is the leading international tobacco company and produces many of the world’s best-selling cigarette brands. Striving to be a socially responsible manufacturer, Philip Morris International supports a number of charitable initiatives worldwide, including programs in Moldova.

Latest Members & Partners News