Întâlnire a comunității AmCham cu prim-ministrul Dorin Recean

  • 29.06.2023

Reprezentanții companiilor membre ale Camerei de Comerț Americane din Moldova (AmCham Moldova) au avut miercuri, 28 iunie, o întâlnire cu prim-ministrul Dorin Recean pentru a discuta chestiuni referitoare la mediul de afaceri, relațiile comerciale și oportunitățile de investiții în Republica Moldova. La întâlnire a participat și Excelența Sa Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. 

Mediul de afaceri își dorește să se facă auzit de instituțiile publice și susținut, pentru avansul businessului din Republica Moldova și mai ales pentru a putea estima impactul deciziilor luate de autorități, a punctat Alex Gozun, președintele Consiliului director al AmCham Moldova. 

În cadrul întrevederii, antreprenorii au abordat chestiuni legate de gazele naturale și energia regenerabilă, modificarea Codului muncii, facilitarea regulilor de imigrare în scop de muncă, unele reglementări legate de autorizarea și vânzarea medicamentelor, dar și de ordin legislativ. 

În context, ambasadorul SUA în Republica Moldova a accentuat deschiderea de care dă dovadă țara sa pentru a acorda suport Republicii Moldova în contextul geopolitic actual, dar și relația specială pe care o are cu AmCham Moldova instituția pe care o reprezintă. 

La rândul său, premierul Dorin Recean a afirmat că pentru guvern creșterea economică este cea mai importantă și, de aceea, de fiecare dată când mediul de afaceri va semnala impedimente majore în calea acesteia, autoritățile vor da dovadă de toată deschiderea pentru a le discuta și găsi soluții. 

„Oamenii de afaceri sunt partenerii principali ai guvernului în dezvoltarea economică a țării și creșterea prosperității populației. Construim Europa acasă prin dezvoltarea economiei și a unui sistem educațional care să producă specialiști”, a subliniat premierul.

Totodată, prim-ministrul a lansat inițiativa organizării la nivel înalt, în comun cu AmCham Moldova, a unui eveniment de atragere a investițiilor străine, în special americane.  

La întâlnire au participat, de asemenea, membri ai Consiliului director, ai comitetelor sectoriale, precum și ai echipei executive a AmCham Moldova.     

Latest AmCham News