TAXCON22: (3rd edition), September 15 - 16

  • 15.09.2022

Evoluția sistemelor fiscale regionale și internaționale și felul în care aceste evoluții afectează mediul de afaceri și viceversa, modul în care noile tehnologii informaționale influențează situația fiscală a unei țări și a oricărui antreprenor, în parte și, desigur, provocările fiscale cu care se confruntă întreprinderile din Moldova sunt subiecte mereu actuale care se află în topul intereselor comunității de afaceri și al altor părți interesate de evoluția economică a unui stat.

Drept răspuns la aceste necesități, pe 15-16 septembrie 2022, Camera Americană de Comerț din Moldova​, în parteneriat cu Camera Consultanților Fiscali din România​​, cu suportul PriceWaterhouseCoopers Moldova​, Mazars Romania​, KPMG Moldova​, Orange Moldova​ și maib​, organizează e-TAXCON'22 – prima conferință fiscală online din Moldova.

Principalele blocuri de subiecte ce urmează a fi discutate se referă la:

  • STATUTUL DE CANDIDAT – MEMBRU AL UNIUNII EUROPENE: PROVOCĂRI ȘI PAȘI DE URMAT DIN PUNCT DE VEDERE FISCAL
  • DIMENSIUNEA MACRO ȘI TENDINȚE MONDIALE ALE IMPOZITĂRII
  • IMPOZITAREA NEREZIDENȚILOR
  • RELAȚIILE DE MUNCĂ ȘI IMPOZITAREA
  • IMPOZITAREA ȘI INSTRUMENTELE DE FINANȚARE A AFACERII
  • DIGITALIZAREA RELAȚIILOR FISCALE

De asemenea, conferința va întruni și trei ateliere practice pentru aplicați, relevante activității desfășurate (disponibil doar offline).

Fiind cea mai mare conferință internațională privind impozitarea din Moldova, e-TAXCON este dedicată atât comunității profesioniștilor naționali și regionali în domeniul fiscal și contabil din comunitatea de afaceri, în special membrilor comunității AmCham, dar și autorităților publice, mediului academic și științific, precum și comunității partenerilor de dezvoltare, astfel, conectând specialiștii în domeniul fiscal.

Evenimentul sa desfășurat în două limbi (română și engleză), în format mixt (online și offline - pentru membrii AmCham Moldova).

Mai multe detalii accessați aici

Latest AmCham News