The Study ”Impact of the COVID-19 pandemic on Moldovan businesses: realities, expectations, actions. August 2020 Edition"

  • 14.08.2020

 

Pe data de 14 august, Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham Moldova) a prezentat Ministrului Economiei și Infrastructurii Sergiu Railean, precum și membrilor Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, studiul „Impactul pandemiei COVID-19 asupra activității companiilor din Moldova: realități, așteptări, acțiuni” ediția August 2020. Obiectivul de bază al studiului a fost furnizarea informațiilor actualizate privind activitatea companiilor din Moldova în contextul COVID-19, dar și identificarea celor mai solicitate acțiuni din partea statului, în vederea îmbunătățirii climatului de afaceri, studiul fiind al doilea de acest gen de la începutul pandemiei.

Studiul a fost elaborat în baza datelor colectate de la 205 companii, provenind din peste 20 de sectoare de activitate în perioada 10 iulie – 18 iulie 2020. Respectiva inițiativă a fost susținută de Ministerul Economiei și Infrastructurii, Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru, dar și de către o serie de asociații de business, studiul fiind elaborat cu suportul metodologic oferit de PwC Moldova.

Comunicatul de presă poate fi accesat aici (RO)

Latest AmCham News