AmCham Moldova a înaintat un set de propuneri la proiectul de lege cu privire la modificarea Legii nr. 209/2016 privind deșeurile

  • 13.12.2023

Propunerile s-au axat  în special pe sistemul de depozit pentru ambalaje, ce reprezintă modalitatea prin care diferite părți implicate în lanțul producător-consumator-reciclator organizează un sistem de returnare voluntară a ambalajelor, de unică folosință sau reutilizabile, prin aplicarea unui stimulent financiar (garanție).

La fel, AmCham Moldova și-a exprimat îngrijorările cu privire la modalitatea de participare a producătorilor în REP, precum și termenul de implementare a sistemului de depozit, solicitând prelungirea acestuia. Or, conform redacției propuse, subiecții implicați în sistemul depozit se vor afla în imposibilitate de a se conforma noilor prevederi ale legii.

Documentul integral poate fi vizualizat AICI.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să îl contactați pe Vasile Stepanuc (vasilestepanuc@amcham.md), policy manager AmCham.

Această activitate este realizată în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Latest Advocacy on the Go