AmCham Moldova a înaintat Ministerului Finanțelor un set de propuneri aferente regulilor de prețuri de transfer

  • 26.10.2023

În contextul introducerii Regulilor speciale privind determinarea prețurilor de transfer conform principiului lungimii brațului prin completarea Titlului V al Codului fiscal, cu intrarea în vigoare începând cu data de 01 ianuarie 2024, AmCham Moldova a propus amânarea termenului de aplicare a amenzilor aferente regulilor de prețuri de transfer și restrângerea scopului de aplicare a legislației.

Asociația consideră necesar de a amâna termenului de sancționare aferent regulilor de prețuri de transfer pentru o perioadă de 2 ani (începând cu data de 01 ianuarie 2026), punând accent din 01 ianuarie 2024 pe conformarea fiscală și educarea atât pe partea Serviciului Fiscal de Stat, cât și pe partea contribuabililor. Totodată, este important ca prevederile aferent prețurilor de transfer să fie aplicate la etapa inițială asupra tranzacțiilor transfrontaliere, unde deja există o sursă de informații privind TP, ulterior fiind posibilă identificarea unei soluții privind analiza prețurilor de transfer și în interiorul țării.

Scrisoarea de poziție poate fi accesată aici.

Pentru mai multe informații vă rugăm să îl contactați pe Mihai Burunciuc, la următoarea adresă de email: mihaiburunciuc@amcham.md

Latest Advocacy on the Go