AmCham a prezentat aviz la proiectul Hotărârii Guvernului despre aprobarea proiectului de lege privind modificarea Legii nr. 107/2016 cu privire la energia electrică

  • 09.08.2023

Comunitatea AmCham apreciază eforturile Ministerului Energiei și își reiterează angajamentul și suportul în atingerea obiectivelor comune prin asigurarea integrității și transparenței pieței angro a energiei electrice.

Principalele aspecte reflectate în scrisoare țin de reglementarea disfuncționalităților ce pot surveni pe piața angro de energie electrică și mecanismele legale de intervenție, precum și depășirea dificultăților legate de acumularea unor devieri tarifare semnificative.

Totodată, AmCham a venit cu propuneri de optimizare a prevederilor ce vizează informațiile privilegiate, dar și constatarea și aplicarea sancțiunilor pentru cazurile de nerespectare sau încălcare a prevederilor privind integritatea și transparența pieței angro a energiei electrice.

Documentul poate fi consultat aici.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să-l contactați pe Vasile Stepanuc, policy manager AmCham, (vasilestepanuc@amcham.md).

 

Latest Advocacy on the Go