Asociațiile de business evidențiază importanța programului național de vaccinare

  • 30.03.2021

Asociația Patronală „Camera de Comerț Americană din Moldova” (AmCham Moldova), Asociația Investitorilor Străini (FIA Moldova), Asociația Businessului European (EBA Moldova), Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private (UIMSP) și Confederația Națională a Patronatului (CNPM) s-au adresat Prim-ministrului Interimar al Republicii Moldova prin intermediul unei scrisori.

Asociațiile au accentuat deschiderea și angajamentul de a participa în dialogul cu instituțiile naționale și partenerii de dezvoltare în vederea impulsionării procesului de vaccinare și au evidențiat importanța Programului național de vaccinare.

Asociațiile au solicitat abordarea procesului de vaccinare prin prisma previzibilității măsurilor ce urmează a fi întreprinse de autorități, oportunității de integrare a tuturor categoriilor de populație în program, efortului mediului public și privat de a pune la dispoziție vaccinurile împotriva noului tip de virus COVID-19 și aspectelor integrării tehnologiilor informaționale în proces.

Asociațiile semnatare au propus de asemenea organizarea unui forum pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru la care să participe toate părțile interesate la nivel național.

Scrisoarea integrală poate fi accesată aici.

Pentru mai multe informații vă rugăm să o contactați pe Mila Malairău, Director Executiv, la următoarea adresă de email: milamalairau@amcham.md.

Latest Advocacy on the Go