AmCham solicită prelungirea de drept a valabilității certificatelor de înregistrare a medicamentelor și a termenelor pentru care au fost aprobate prețurile de producător la medicamente

  • 10.04.2020

AmCham s-a adresat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, solicitând prelungirea de drept a valabilității certificatelor de înregistrare a medicamentelor și a termenelor pentru care au fost fost aprobate prețurile de producător la medicamente. 

Se consideră că respectiva măsura va facilita pe termen scurt activitatea companiilor farmaceutice, care, în condițiile stării de urgență, vor întâmpina greutăți pentru a se conforma cerințelor legale, fapt care ar putea împiedica activitatea în condiții normale de punere a medicamentelor pe piață.

Scrisoarea de poziție poate fi vizualizată aici.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Mila Malairău, Director Executiv, la următoarea adresă de email: milamalairau@amcham.md

_____________________________________________________________________________________________

AmCham addressed the Ministry of Health, Labor and Social Protection, as well as the Medicines and Medical Devices Agency, requesting the extension of validity of medicines registration certificates and of the terms for which the manufacturer's prices of medicines were approved.

It is considered that this measure will facilitate in the short term the activity of pharmaceutical companies, which, under the state of emergency, may have difficulties to comply with legal requirements and to market medicines.

The position paper in Romanian can be viewed here.

For further information, please contact Mila Malairau, Executive Director, at the following email address: milamalairau@amcham.md.

 

 

 

Latest Advocacy on the Go